torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Efter två år – fortfarande ingen ny matbutik i Falköping: ”Får inte ihop kalkylen”

Publicerad: 9 juni 2022, 12:11

Efter två år står det fortfarande inte klart när Falköpingsborna kan handla dagligvaror i centrum igen.

Foto: Getty Images

Falköpings centrum har nu saknat en livsmedelsbutik i två år. Tempo stod först i kön att öppna en butik, men kedjan meddelar nu att en mataffär inte kommer att vara lönsam.

Ämnen i artikeln:

TempoGlesbygd

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


För cirka två år sedan stängde Netto i Falköping och med det blev den lilla tätorten utan en livsmedelsbutik i centrum.

Falköpingsborna får i stället åka till någon av de större butikerna i stadens utkanter när det drar ihop sig till handling.

Närmast att etablera sig i stadskärnan har livsmedelskedjan Tempo varit, men bolagets regionala konsulent Jan Persson berättar nu att det inte blir av i närtid.

– Vi får inte ihop kalkylen på läget, säger han till Falköpings Tidning.

Anledningen är att det inte kommer vara tillräckligt många som handlar i Falköpings centrum för att en Tempo-butik ska vara lönsam.

För att gå runt hade butiken behövt omsätta minst 15 till 20 miljoner vilket man enligt uträkningar inte kommer att göra. Det gör det svårt att hitta en franchisetagare menar Jan Persson.

– Jag kan inte säga att vi har gett upp det (en etablering i Falköpings centrum reds. anm.), men i och med att vi inte får ihop kalkylen har vi svårt att presentera det för någon, säger han till Falköpings Tidning.

Magnus Sundén, näringslivschef i Falköpings kommun, menar att man hela tiden tittar på olika möjligheter gällande en matbutik i centrum.

– Vi är fortfarande inne i en process med varumärkena där vi försöker hitta en lösning. Frågan som kvarstår är att man måste hitta ett omsättningsunderlag, uppger han för Falköpings Tidning. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev