Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Coop paxar 10 000 ton fläskkött hos svenska grisbönder för att stötta lantbruket

Publicerad: 26 april 2022, 06:29

”Med HK Scan som partner satsar vi nu på att långsiktigt stärka den inhemska grisproduktionen i Sverige” säger Majsan Pense på Coop. Torbjörn Lithell (till vänster) är försäljningsdirektör för retail på HK Scan.

Foto: Pressbild

Genom ett utökat samarbete med HK Scan vill Coop stötta svenska grisbönder. Från och med september kommer Coop årligen köpa 10 000 ton fläskkött för att kunna sälja mer svenskt kött i butik.


Ämnen i artikeln:

Coop SverigeCoop

Bland svenska lantbrukare är grisbönder de som har det tuffast just nu, eftersom grisuppfödning kräver mycket av de insatsvaror som stigit brant i pris senaste tiden. 

Nu går Coop ut med en nyhet som är tänkt att stötta den svenska grisproduktionen. Coop utökar sitt tidigare samarbete och avtal med HK Scan, till att omfatta drygt 10 000 ton fläskkött per år. 

– Coop har historiskt tagit ett stort ansvar för att stötta svensk köttproduktion och det vill vi fortsätta med genom att utveckla vårt erbjudande ytterligare, säger Majsan Pense, inköpsansvarig kött på Coop Sverige, i ett pressmeddelande.

– Viktigt inte minst för våra svenska grisbönder, både i de tuffa tider vi nu går igenom men framför allt på lång sikt. Tillsammans hittar vi nya vägar för att utveckla de svenska konsumenternas efterfrågan på produkter baserade på svenskt fläskkött, säger Torbjörn Lithell, försäljningsdirektör för retail på HK Scan, i pressmeddelandet.

Det utökade samarbetet startar i september 2022 med mål att främja inhemsk grisproduktion, och att både stärka tillgången och utveckla efterfrågan på svenskt fläskkött i Coops butiker. 

Läs mer: HK Scan och Arla betalar historiskt höga priser till bönderna: ”Tär på allas resultat” 

Monika Nilsson Lysell

Reporter

monika.nilsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop SverigeCoop

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev