söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Chips och pizzabotten – så här bullar butikerna upp inför Valborg

Publicerad: 28 april 2023, 11:21

Studenter i Uppsala är ute efter chips, tror Fredrik Brunnberg, medan Fredrik Karlsson märkt att kunderna i Båstad uppskattar unika varor från Italien.

I Uppsala och Lund gäller det för butikerna att stå rustade inför helgens Valborgsfirande. I Båstad är det fritidshusgästerna som väntas ge extra tryck inför långhelgen.


Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Fredrik Brunnberg, handlare, Ica Supermarket Luthagens livs, Uppsala:
– Valborg är större försäljningsmässigt än julafton i Uppsala. Så det handlar mest om att hinna fylla på med saker i samma takt som de tar slut. Det är färdiga sallader, baguetter och saker att grilla som går åt mest, liksom drycker och chips.

Håkan Olsson, butikschef, Ica Kvantum Malmborgs Tuna, Lund:
– Visst rustar vi med drycker, stolar, baguetter och allt vad det är. Vi har funnits här på studentområdet i 50 år så vi vet vad det innebär. Vad vi inte vet är om firandet kommer att återgå till hur det var innan pandemin. Men vi tar höjd för det och ett ökat säljtryck.

Fredrik Karlsson, handlare, Tempo Gamlegården Båstad:
– Vi väntar oss inga studenter men vår butik mår väldigt bra när det blir några extra lediga dagar, då folk kommer ner till sina sommarstugor. Vädret ser inte helt lovande ut men vi fyller upp butiken med allt möjligt, och vi kommer trycka rejält på våra halvt gräddade italienska pizzabottnar som blivit väldigt populära.

LÄS OCKSÅ: Stor kartläggning: Så går Ica Kvantum – nyckeltal för alla 129 butiker

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev