Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Butiken har inte fått sälja tobak på ett år: ”Var orolig att vi skulle tappa mer”

Publicerad: 28 september 2021, 11:49

Ica-butiken i Laholm får inte sälja cigaretter.

Foto: Getty Images

Ekonomiska problem gjorde att Ica Supermarket Torghallen i Laholm förlorade tillståndet att sälja snus och cigaretter. Ett år senare är handlaren förvånad att butiken inte tappat mer i omsättning.

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Vi har tappat ungefär de fyra procent av omsättningen som tobaken stod för. Jag var orolig att vi skulle tappa ytterligare och att folk skulle välja en annan butik, men det har gått helt okej med försäljning av andra varor, säger Henrik Karlsson, som driver butiken, till Hallandsposten. 

Det var för ett år sedan som butiken förlorade tobakstillståndet. Den hade då dragits med ekonomiska problem en tid och låg efter med skatter och avgifter. 

Kommunen ansåg inte att bolaget bakom Ica Supermarket Torghallen uppfyllde lämpligheten för att handla med tobaksvaror. 

I dag ser situationen bättre ut för butiken. Bolaget har fått ett kapitaltillskott och förlust har vänts till liten vinst, enligt Hallandsposten. 

– Vi har en okej ekonomi. Sedan vill jag investera i butiken och därför hade jag gärna velat att det gick ännu bättre, säger Henrik Karlsson.

Nu hoppas han att butiken i framtiden ska få sälja snus och cigaretter igen. 

– Jag ska prata med kommunen om hur lång tid som behöver gå. De tittar på historiken och jag behöver nog ha något år med gröna siffror innan jag ansöker igen, säger han till tidningen. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev