Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

2020 blev det starkaste hittills resultatmässigt för Linas Matkasse: ”Fortsätter det höga tempot”

Publicerad: 5 mars 2021, 08:17

Walker Kinman, vd för Linas Matkasse Group.

Linas Matkasse Group ökade försäljningen med 12,1 procent förra året. Samtidigt levererar de sitt bästa resultat någonsin. ”Nu fortsätter vi det höga tempot in i 2021”, säger vd Walker Kinman.


Ämnen i artikeln:

Linas matkasse

Linas Matkasse Group, där verksamheten i Sverige, Norge och Danmark räknas in, omsatte 1 217 miljoner kronor under förra året, en tillväxt på 12,1 procent. Rensat valutaeffekter var tillväxten 17,4 procent. 

– Under 2020 har vi fortsatt stärka vår position som en av de marknadsledande aktörerna och levererat över 1,7 miljoner matkassar till cirka 115 000 aktiva kunder i Skandinavien. Samtidigt har Covid-19 skapat en starkare lojalitet bland kunderna som successivt börjat göra fler leveranser. Nu fortsätter vi det höga tempot in i 2021. Den underliggande marknadens drivkrafter är starka och vi ser en fortsatt god försäljningstillväxt hittills under året, säger Walker Kinman i en kommentar. 

Det justerade EBITDA-resultatet uppgick till 145,3 miljoner kronor, en förbättring med 66,3 procent. Arvbetet med automation och effektivisering av produktion och inköp ligger bakom det i kombination med ökade försäljningsvolymer och en god kostnadskontroll. 

Linas Matkasse Group skriver själva i pressmeddelandet att 2020 resultatmässigt blev deras bästa hittills i bolagets historia. 

I augusti gjorde gruppen om sitt erbjudande. I stället för fasta veckomenyer blev det mer flexibelt där kunderna har 50 unika rätter att välja mellan. 

Walker Kinman säger att mottagandet har varit fantastiskt. 

– För oss innebär det nya tillväxtmöjligheter på en signifikant större adresserbar marknad som fortsätter att växa tack vare skiftet från offline- till onlinehandel och medvetenhet kring näringsrik, hälsosam och hållbar mat. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Linas matkasse

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev