måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick

Ultrasnabbt - konkurrensmedel i staden som aldrig sover

Publicerad: 28 oktober 2021, 10:21

Överallt i New Yrok syns reklam för Gopuff och dess snabba leveranstjänster. Foto: Pressbild

Ultra-snabba leveranser. Det är det senaste begreppet för dagligvarukunder i New York. Här konkurrerar företag om att leverera på 30 minuter.


SB


När etablerade leveransföretaget Gopuff i förra veckan gjorde entré i ”staden som aldrig sover” var det med löftet om att leverera inom en halvtimma från det att kunden beställt varorna.

Gopuff grundades 2013, finns i tusen amerikanska städer, har öppet 24/7, erbjuder 3 000 artiklar från eget lager och tar anmärkningsvärt låga 1,95 dollar, under 20 kronor, för servicen.

Gopuff grundades 2013 av tre studentkompisar. Foto: Pressbild

Konkurrenter till Gopuff bland andra Buyk med ryskt ursprung, Gorilla, baserat i Berlin och inhemska Jokr lovar alla ultra-snabba leveranser på 20-30 minuter.

Målgruppen för dessa extremt snabba företag är framför allt cityhushåll, där många är trångbodda i lägenheter där man till och med har valt bort kylskåp, och studenter som tenta-pluggar och snabbt behöver snabba kolhydrater.

– Det är spännande att äntligen ha premiär i New York, säger Yakir Gola, grundare och koncernchef för Gopuff.

– Vi kommer till att börja med att leverera till fyra av New Yorks fem stadsdelar: Manhattan, Bronx, Brooklyn och Queens.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev