fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick

Så ser den ut: Ryska lågpriskedjan som lägger Europa under sig

Publicerad: 18 maj 2021, 11:54

Bild 1/4  Foto: Pressbild

En ny lågpris-kedja är på gång in i Storbritannien. Ryska Mere, med verksamhet i ett flertal europeiska länder, söker lokaler för att etablera sig på de brittiska öarna.

Ämnen i artikeln:

Lågpris

SB

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se


I Ryssland är Mere känt under sitt ryska varumärke Svetofor, men utanför hemlandet heter kedjan Mere. Svetofor öppnade sin första butik 2009 och finns även i Vitryssland och Kina med totalt 2 500 butiker.

2019 invigdes den första butiken i Rumänien, då under namnet Mere och sedan dess har hard discount-företaget öppnat butiker även i Ukraina, Polen, Litauen, Österrike, Serbien, Spanien, Italien och Tyskland. Även Estland och Lettland står på tur enligt företagets hemsida.

Nu är Mere på gång också i Storbritannien. Via annonser och hemsida söker företaget efter fastigheter för att etablera sig i landet. Man uppmanar också intresserade arbetssökande att anmäla sitt intresse för en framtida anställning i såväl butiker som i inköpsorganisationen.

Enligt brittiska branschtidningen The Grocer väntas de fyra första butikerna öppna i England och Wales redan om en månad.

De avskalade butikerna har cirka 1 200 artiklar i sortimentet och priserna sägs ligga 20 till 30 procent under andra lågprisföretag.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev