söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick

Näthandeln med mat i USA väntas femdubblas till 2025

Publicerad: 22 september 2020, 13:32

Andelen online-handel i den amerikanska dagligvaruhandeln har ökat kraftigt under pandemin. Foto: Whole Foods Market


Den amerikanska dagligvaruhandeln väntas på fem år dubblera näthandelns andel av den totala omsättningen och uppgå till över 21 procent år 2025.

Ämnen i artikeln:

Hemleverans

SB


En ny undersökning där 60 000 amerikanska konsumenter har intervjuats av e-handelsspecialisten Mercatus och undersökningsföretaget Incisiv visar att den drygt tioprocentiga andel av dagligvaruhandeln som online-handeln utgör i USA förväntas mer än fördubblas till 21,5 procent till år 2025.

Innan coronautbrottet svarade online-handeln för 4,3 procent av den totala dagligvaruhandeln i USA. I år väntas den nå en 10,2 procent vilket motsvarar 106 miljarder dollar, cirka 1 000 miljarder kronor.

– Undersökningen visar att pandemin på ett fundamentalt sätt har förändrat konsumentens beteende, säger Sylvain Perrier, vd för kanadensiska Mercatus.

Online-tillväxten har varit ännu kraftigare i USA än den i Sverige. 43 procent av konsumenterna i undersökningen säger sig ha testat näthandel med mat under de senaste sex månaderna. För två år sedan var den siffran 24 procent, uppger tidningen Supermarket News.

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev