måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick

Lidl kliver fram – mitt i stormen: ”Det ingår i vår strategi att nå ut till fler”

Publicerad: 6 mars 2023, 13:21

Lidl vill växa i Danmark.

Foto: Kalle Östgren

En tysk kedja lämnar – en annan växlar upp. Lidl planerar att öppna 60 butiker i Danmark kommande år.

Ämnen i artikeln:

Lidl

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Protester mot stängning av folkkära kedjan: ”Blir sig aldrig likt”

Det händer mycket på den danska dagligvarumarknaden. I december kunde Dagligvarunytt berätta att Aldi lämnar Danmark och att konkurrenten Rema 1000 köper en majoritet av butikerna. I början av februari kom beskedet att Coop Danmark slår ihop flera av sina format till en.

Trots kaoset står Lidl fast vid sin strategi att växa på den danska marknaden och de närmaste åren planerar kedjan att öppna över 60 butiker i landet. Det rapporterar tidningen Finans.

I det ingår fyra butiker som Lidl tar över från Aldi, samt fyra byggprojekt som Aldi startar och som nu realiseras av konkurrenten.

– Det ingår i vår strategi att vi ska expandera för att nå ut till fler danskar. Trots de stora förändringarna på marknaden håller vi fast vid vår strategi. I den har vi gjort en detaljerad indelning av Danmark med städer där vi ser att det finns utrymme för oss. Vi öppnar bara nya butiker där vi är säkra på att vi kan räkna hem det rent ekonomiskt, säger Jens Stratmann, vd för Lidl i Danmark, till tidningen.

Lidl klev in på den danska markanden 2005 och har nu 139 enheter i landet. Med en nya satsningen är målet att passera 200 stycken.

– Målet är att nå fler kunder. Det sker inte minst genom en ökad försäljning, och därmed en ökad omsättning, i nuvarande butiker. Samtidigt behöver vi öppna nya butiker för att finnas tillgängliga i hela landet, säger kedjans danska utvecklings- och fastighetsdirektör Mads T. Nielsen till Finans.

LÄS OCKSÅ: Unika siffror: Här vinner Coop mark – närmar sig marknadsledaren

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev