söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick

Dansk toppchef slutar – har levererat 25 miljarder i resultat

Publicerad: 20 april 2023, 08:17

Per Bank lämnar vd-rollen på Salling Group.

Foto: Pressbild.

Per Bank lämnar Salling Group efter elva år i rollen som vd för Danmarks största dagligvaruaktör. Anders Hagh, ekonomichef, tar över medan Bank själv tar klivet till Kanada.

Ämnen i artikeln:

Dansk Supermarket

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Per Bank blev vd på dåvarande Dansk Supermarked Group 2012 efter att ha arbetat som vd för Tesco i Ungern och kommersiell direktör för kedjan på hemmamarknaden i Storbritannien.

Under hans ledning har den danska marknadsettan genererat resultat på över 17 miljarder danska kronor, motsvarande 25 miljarder svenska kronor, enligt branschtidningen Dagligvarhandlen. Omsättningen har växt med över 11 miljarder danska kronor.

LÄS OCKSÅ: Pappa i tårar på Ica-Johans stora dag: ”Spekulant på 100 miljoner”

Dessutom har man hunnit byta namn till Salling Group, efter att Danmarks största företag AP. Møller-Mærsk successivt minskat sitt ägarskap i dagligvarukoncernen för att sälja av sina kvarvarande aktier 2017.

Per Bank sålde även gruppens svenska Netto-bestånd till svenska Coop i en storaffär 2019 och har under sin tid på posten expanderat Netto-kedjan kraftigt i Polen.

Han lämnar nu Salling Group för att bli vd på den kanadensiska detaljisten Loblaw.

– Det har varit ett privilegium att stå i spetsen för den transformation vi genomfört i Sallingkoncernen sedan 2012. Vi har lyckats med att tillsammans utveckla en kundorienterad, internationell återförsäljare som gör verklig skillnad i våra kunders vardag, och nya sätt att bidra till världen omkring oss, säger han i en kommentar.

Anders Hagh, ekonomichef, tar nu över vd-posten på Salling Group.

– Retail handlar om människor och jag ser därför fram emot att tillsammans med alla mina 61 000 duktiga och engagerade kollegor fortsätta den starka positionering av Sallingkoncernen som Per levererat, säger han.

LÄS OCKSÅ: Här byter Coop kostym – när de får Ica som granne: ”Öppnar mer eller mindre på vår parkering”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev