lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utblick

Boxföretaget vinner stort kontrakt hos dagligvarujätte: ”Vi är stolta”

Publicerad: 5 april 2022, 06:24

Budbee har säkrat ett stort kontrakt i Nederländerna. Foto: Henrik Eliasson

Det svenska boxföretaget Budbee ska ställa ut 700 boxskåp hos den nederländska dagligvarujätten Albert Heijn. ”Vi är stolta”, säger Sophus Broberg, kommersiell chef.

Ämnen i artikeln:

Hemleverans

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Budbee, ett av de större boxföretagen i Sverige, har nu säkrat ett kontrakt med nederländska e-handlaren Bol.com samt den marknadsledande dagligvarujätten Albert Heijn.

Kontraktet innebär att Budbee ska ställa ut boxskåp i 700 Albert Heijn-butiker i Benelux (Belgien, Nederländerna och Luxemburg), där kunder kan hämta och returnera beställda paket från Bol.com. 

LÄS OCKSÅ: Experten spår priskaos – när Willys tar täten: ”Omöjligt att inte höja” 

Det betyder att Budbee nu bygger ut det som kommer att bli det största boxnätverket i de tre länderna.

– Tack vare vår effektivitet och vårt fokus på hållbarhet lyckades vi kamma hem detta. Vi är stolta över det och ser fram emot att arbeta med branschens största aktörer i regionen, säger Sophus Broberg, kommersiell chef på Budbee, i en kommentar. 

Bland de som tävlade om kontraktet återfanns flera stora aktörer, bland annat den nederländska motsvarigheten till Postnord, PostNL.  

LÄS OCKSÅ: Exklusivt – följ med in i Icas nyöppnade e-handelslager: ”Känns otroligt bra”

– Lanseringen av paketskåp gör det ännu enklare för kunder att hämta och returnera sina paket och jag är stolt över samarbetet med bol.com och Budbee. Tillsammans kan vi skapa synergier och ytterligare bygga ut vår omnichannel-strategi, säger Marit van Egmond, vd på Albert Heijn, i en kommentar. 

Albert Heijn har 1 000 butiker i Nederländerna och Bol.com har över 11 miljoner kunder i landet. Båda bolagen ingår i den internationella detaljhandelskoncernen Ahold Delhaize. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev