Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Podcast: “Vi söker trygghet i en osäker tid”

Publicerad: 27 november 2020, 15:37

Årets mest intensiva månad för handeln är i gång. Det diskuteras givetvis i veckans avsnitt av Dagligvarunytt Insikt.

Årets mest intensiva månad i handeln har dragit i gång. Hur påverkar pandemin hur vi handlar och vad vi ställer på julbordet? Veckans poddpanel spanar också på nya butiksetableringar – och på ätbara förpackningar.


GS


Även om stora delar av handeln drabbats hårt av pandemin går dagligvaruhandeln fortfarande som tåget – upp nära 8 procent hittills i år. Och den optimismen syns även i Dagligvarunytts enkät till handlare och butikschefer: mer än hälften tror att julhandeln i år blir starkare än tidigare.

De flesta tror att peaken kommer tisdag den 22 december, även om många hoppas på att inköpen ska spridas ut, så att det inte blir för trångt i butikerna.

– Men många väntar på lönen som kanske kommer den 22 eller 23 och behöver skjuta inköpet så nära julafton som möjligt. Sen kan man ju inte handla färskvaror hur tidigt som helst, säger Thomas Ohlén.

Poddpanelens Agneta Renmark förutspår att pandemin gör avtryck även på julbordet:

– Jul är alltid tradition men den här julen blir vi kanske mer traditionella än vanligt eftersom vi söker en trygghet i en osäker tid. Men samtidigt är det en hel del som förändras i och med att vi inte kommer att fira med tjocka släkten och att vi stannar hemma.

I veckans podd berättar vi också hur många butiker som – trots exploderande e-handel – slagit upp portarna hittills i år och hur man får en gurka att hålla längre utan att klä in den i plast.

Du hittar podden här och där poddar finns.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev