Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Podcast: Fler neddragningar att vänta i branschen

Publicerad: 23 oktober 2020, 14:06

I veckans avsnitt av Dagligvarunytt Insikt diskuterar panelen bland annat Coop Sveriges aviserade omorganisation. Enligt vd Magnus Johansson (bilden) behöver organisationen bli mer flexibel och snabbfotad.

Montage: Andreas Heneborn/Pressbild

Coop Sverige omorganiserar och skär ner. Blir det fler neddragningar i branschen framöver? Det diskuterar panelen i veckans avsnitt av Dagligvarunytt Insikt, där vi också pratar om hur butikerna laddar för Black Friday i pandemitid och hur Sveriges minsta Tempo lyckas göra sina kunder nöjda.

Ämnen i artikeln:

Coop SverigeIca MaxiCity GrossHemköpCoopIca NäraLanthandelTempoSortiment

GS


 

Coop Sverige ska jobba mer datadrivet i en mer snabbfotad organisation. Samtidigt bantas personalstyrkan med ett stort antal anställda på huvudkontoret i Solna. 

– Det här är inte något unikt, påpekar Thomas Ohlén. För snart två år sedan gjorde Ica samma sak.

I år kan det vara fler varsel att vänta i branschen, menar Ellen Larsson.

– Dagligvaruhandeln har på totalen gått bra, men som vi återkommande rapporterar om blöder ju gränshandeln, det senaste exemplet är Stora Coop i Storlien som nu varslar. Vi har även sett det på västkusten med Grensemat, säger hon. 

Vi pratar också om att det drar ihop sig till den stora shoppinghögtiden Black Friday.
I år vill butiker undvika att locka kunder till butik samtidigt, på grund av pandemin. 

– Jag pratade med en Ica-handlare som berättade att man under hela året har undvikit erbjudande som går under bara en dag, för att man vill undvika stora kundströmmar, säger Ellen Larsson.

I stället är det postombuden som väntas få det största trycket, när kunder e-handlar sällanköpsvaror på rea och hämtar ut dem i butikerna.

Och så berättar vi om Sveriges minsta Tempo, som ägs av 326 medlemmar - som också är kunder i butiken. De lyckas göra kunderna nöjda genom att de bland annat låta kunderna påverka hur sortimentet ser ut. 

Du hittar Dagligvarunytt Insikt här eller där poddar finns.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev