söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Värvar chefsekonom från regeringskansliet: ”Kommer att stärka Svensk Handel”

Publicerad: 22 december 2022, 12:31

Maria Mikkonen blir chefsekonom för Svensk Handel.

Foto: Pressbild

Svensk Handel värvar sin nya chefsekonom från statsrådsberedningen. 23 januari tillträder Maria Mikkonen som ny chefsekonom.

Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Jag är väldigt glad att Maria vill ta sig an uppdraget. Marias gedigna bakgrund som forskare och hennes djupa kunskap inom nationalekonomi, i kombination med erfarenheterna från politik och kommunikation gör att hon kommer stärka Svensk Handel i vår fortsatta utveckling, säger vd Sofia Larsen i en kommentar.

Närmast kommer Maria Mikkonen från en roll som politiskt sakkunnig inom statsrådsberedningen. Hon är nationalekonom och har arbetat med arbetsmarknadsfrågor och sysselsättningspolitik för både Svenskt Näringsliv samt Moderaterna i både riksdag och regering.

– Jag lockas av att få arbeta med en spännande bransch som är viktig både för ekonomin i stort, som för oss alla i vår vardag som kunder. Handeln kan också vara med och lösa många av våra stora samhällsutmaningar, inte minst när det kommer till att skapa fler jobb för de som står utanför arbetsmarknaden, säger Maria Mikkonen i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Svensk Handel tappar chefsekonom – som utsetts till statssekreterare för nya regeringen

Hon tillträder i en utmanande tid för handeln.

– Vi befinner oss i en ekonomiskt turbulent tid och tyvärr tyder allt på att det kommer att bli värre innan det blir bättre igen. Det viktigaste just nu är att vi lyckas dämpa inflationen och att den stundade avtalsrörelsen präglas av långsiktighet, fortsätter Maria Mikkonen.

Som chefekonom blir hon en del av Svensk Handels ledningsgrupp. På posten ersätter hon Johan Davidson som numera arbetar som statssekreterare för infrastrukturministern.

LÄS OCKSÅ: Fastighetsägarna nobbar Svensk Handel – som vill se centralt ramverk inför hyresförhandlingarna

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev