söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt nummer ute: Om Coop-handlarna, priskrig och gränslyft

Publicerad: 31 mars 2023, 07:08

Dagligvarunytt nummer 12 2023.

Coops franchisetagare är fler än någonsin – och Dagligvarunytt kan i en stor kartläggning avslöja de ekonomiska nyckeltalen för alla butiker. Läs om detta och mer i senaste pappersupplagan.


Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Nästan var femte Coop-butik drivs av franchisetagare, en historiskt hög siffra. Dagligvarunytt har kartlagt samtliga butiker som drivs av företagare och kan berätta om de ekonomiska nyckeltalen, miljonutdelningarna – och om föreningen som tänker dubblera antalet "Coop-handlare". Läs mer här.

Efter Lidls prisaktion har både Ica och Coop presenterar liknande drag. Flera Ica-handlare delar nu med sig av sin syn på priskonflikten och prisexperten Ulf Mazur kommenterar utvecklingen. Läs mer här och här.

Dagligvarunytt fortsätter att djupborra i temat Framtidens mat. I veckans nummer pratar vi med dagligvaruprofilen Magnus Åkesson om "mogningsrum" – läs också om veganproducenten Bärtas snabba framfart.

Läs dessutom om gränshandelns stora lyft efter de svåra pandemiåren.

Har du ingen prenumeration på Dagligvarunytt? Lugn, det fixar du här. Och här kan du som prenumerant läsa tidningen digitalt. Är du prenumerant och behöver ett inlogg kan du få hjälp här.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev