lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nederländsk matvarukedja ska öppna 200 "babbelkassor"

Publicerad: 11 januari 2023, 08:57

Bild från en av Jumbos matvarubutiker.

Foto: Pressbild

Matvarukedjan Jumbo i Nederländerna ska öppna 200 kassor för människor som tycker om att ta det lugnt och prata med kassapersonalen. "Särskilt de äldre känner sig ensamma ibland."


Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Det var Trendwatching som var bland de första att rapportera om fenomenet, men även Brightvibes har skrivit om hur den nederländska matvarukedjan öppnar 200 "babbelkassor".

I landet kallas det för "Kletskassa" och är till för personer som inte har någon stress och vill ha en pratstund med kassapersonalen.

Den första kassan av slaget öppnades redan 2019, men planen är att hela 200 "babbelkassor" ska öppnas upp i kedjans butiker fram till hösten 2023.

Samtidigt letar kedjan aktivt efter ställen där "ensamhet är vanligt" för att etablera ny verksamhet.

– Många människor, särskilt de äldre, känner sig ensamma ibland. Som familjeföretag och matvarukedja befinner vi oss i hjärtat av samhället. Våra butiker är en viktig mötesplats för många människor och vi vill spela en roll i att identifiera och motverka ensamhet. Det här gör vi på många olika sätt, "babbelkassorna" inkluderade, säger Colette Cloosterman-van Eerd, kommunikationsansvarig på Jumbo, enligt Brightvibes.

LÄS OCKSÅ: ”Babbelkassor” ger franska snabbköpskunder en fristad: ”Behöver verkligen sociala kontakter”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev