söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Maxi-butiken fortsätter sänka priserna: ”Vi måste anpassa oss”

Publicerad: 19 maj 2023, 09:52

Daniel Kvist, handlare för Ica Maxi på Erikslund i Västerås.

Foto: Svante Grahn

Dagligvaruaktörernas prisutspel har duggat tätt under våren. I Västerås sänker Ica Maxi butiker på Erikslund priserna på tusentals varor – igen.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca Maxi

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Redan i januari, meddelade Ica Maxi på köpcentret Erikslund i Västerås att man sänker priserna online – till samma priser som i butiken. I mitten av april fortsatte sedan prisoffensiven genom att butiken sänkte priset på tusentals varor. Nu sänks priserna igen – på ytterligare 5 000 varor

– Många tittar på det här med priserna och vi måste anpassa oss efter vad kunderna efterfrågar, sade handlaren Daniel Kvist till lokaltidningen Vestmanlands Läns Tidning vid den senaste prissänkningen.

Startskottet för prissänkningen går på måndag då priset varor som som dryck, glass, färdigmat, torrvaror, ost, chark och djurmat sänks. Att butiken kan sänka priserna beror på ett gediget sparprogram och en lång planering.

Som Dagligvarunytt tidigare berättar är det många kedjor och enskilda butiker som tagit initiativ till sänkta matpriser. Axfood är den marknadsaktör som ännu inte kommunicerat några prisutspel – i motsats till konkurrenterna.

LÄS OCKSÅ: Chocksiffror – nu vänder prisrallyt tvärt: ”Drivs av tre aktörer”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev