söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Matmissionen får rekordstor donation från e-handlaren

Publicerad: 13 mars 2023, 13:54

Matmissionen har fått sin enskilt största donation hittills.

Foto: Susan Berzelius

Ökade behov av mat till reducerade priser har fått Stockholms Stadsmission att fortsätta rulla ut fler Matmissionen-butiker. Nu får Matmission ta emot en rekordstor donation från e-handelsaktören Mathem – 36 ton mat.

Ämnen i artikeln:

Mathem

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Stockholms Stadsmission fortsätter att expandera sina sociala matbutiker och öppnar fem nya Matmissionen-butiker under 2023. Anledningen är att behovet av mat till reducerade priser fortsätter att öka.

LÄS OCKSÅ: Matmissionen fortsätter att expandera – öppnar fem nya butiker

Verksamheten bygger på donationer av livsmedel från handel och grossister. Nu får Matmissionen 36 ton livsmedel av e-handelsaktören Mathem.

– Att alla inte har en inkomst som räcker till mat under hela månaden är en allvarlig brist i välfärdssamhället och inte hållbart överhuvudtaget. Vi är genuint tacksamma för samarbetet med Matmissionen, som möjliggör för oss att både minska vårt eget svinn och hjälpa människor som kämpar under svåra ekonomiska förhållanden, säger Julia Lindberg, som är sortiments- och inköpsdirektör på Mathem, i en kommentar.

Julia Lindberg, inköps- och sortimentsdirektör på Mathem om lagerflytten som möjliggjorde en rekordstor donation till Matmissionen.

Foto: Press

Det finns sedan tidigare åtta Matmissionen i storstadsområdena, butiker som drivs i samarbete med Svensk Dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörernas förbund. Mathem har samarbetat med Matmissionen sedan 2017, men när Mathem nu byter lagerlokaler kunde samarbetet accelerera. Donationen på 36 ton mat är den enskilt största som Matmissionen fått någonsin.

– Vi är oerhört tacksamma över donationen från Mathem. Den sociala och ekonomiska utsattheten är påtagligt i hela landet och med hjälp av donationer som denna kan vi underlätta tillvaron för människor som verkligen lever på marginalen. Kämpar man med sin ekonomi kan man ansöka om medlemskap hos oss och kan då få möjlighet att köpa matvaror till ett mycket förmånligt pris, säger Simon Stegrud, enhetschef och partneransvarig på Matmissionen, Stockholms Stadsmission i en kommentar.

Mathem donerade runt 360 pallar, förutom drygt 36 ton livsmedel med alltifrån kolonial och kylvaror till konfektyr, donerades också en hel del hygienartiklar och leksaker.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev