söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Matarkets hjälpande hand till jordbävningsoffren: ”Fått massor av filtar och kläder”

Publicerad: 13 februari 2023, 06:41

Diana Mlynovskaja, kassaansvarig och Ruey-Hwa Lin, handlare på Matarket i Strängnäs gläds över den tillströmning av kläder och filtar som kunderna bidragit med till de jordbävningsdrabbade i Turkiet.

Foto: Matarket

Dagligvarubutiken Matarket i Strängnäs har initierat en insamling till jordbävningsoffren i Turkiet. ”Vi har fått massor av filtar och kläder till de drabbade - och kärlek och kramar till oss i butiken” säger handlaren Ruey-Hwa Lin.


SB


Butiken i Strängnäs samlar sedan i förra veckan in varma vinterkläder, filtar och livsmedel i form av torrvaror och konserver för vidare transport till de jordbävningsdrabbade i Turkiet.

– Vi snackade i butiken om vad vi skulle kunna göra och kom fram till att ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Ruey-Hwa Lin.

Kontakter med flyktingorganisationen UNHCR ledde till att butiken och insamlingen nu får tillgång till en lastbil som ska fyllas med hjälpartiklar.

– Lastbilen går antingen i eftermiddag, i dag måndag eller i morgon, tisdag.

Gensvaret från kunder och andra människor har enligt Ruey-Hwa Lin varit ”helt fantastiskt”.

– Vi får kommentarer på Facebook, meddelanden och mejl samt kramar och tummar upp. Många har säkert, precis som vi, funderat på vad man kan göra för att hjälpa alla drabbade i Turkiet och Syrien.

– Detta är ett sätt. Förutom att komma till butiken och lämnar säckar och kassar med förnödenheter har andra swishat pengar så att vi kan komplettera sändningen med inköp av filtar och annat.

– Engagemanget är grymt imponerande. Det är rörande hur vi människor vill hjälpa när det väl gäller, säger Ruey-Hwa Linn.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev