måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ica Sverige tappar hjärnorna bakom Icanders – när bolaget omorganiserar

Publicerad: 16 mars 2023, 10:43

David Johansson och Mats Bergvall, lämnar Ica Sverige och startar eget.

Foto: Johan Knobe

Restaurang- och måltidskonceptet Icanders har blivit en succé för Ica och intresset från handlarna är stort. Nu väljer hjärnorna bakom konceptet att lämna Ica – när bolaget omorganiserar.

Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Icanders ska växa – stort intresse för Icas måltidskoncept

Efter fem år som anställda hos Ica Sverige väljer duon bakom Icas framgångsrika restaurang- och måltidskonceptet Icanders att lämna bolaget. Enligt ett pressmeddelande väljer Mats Bergvall och David Johansson att lämna i och med Ica Sveriges omorganisering. I stället ska de bygga sin egen Studio och Foodlab.

– Intresset för upplevelse, mat och måltid hos dagligvaruhandeln och sällanköpshandeln växer hela tiden. Dagens förbutiker och korvar till lågpris räcker inte för att skapa en destination, det är där vi kommer in och stöttar, säger David Johansson, tidigare produkt- och konceptägare för Icanders, i ett pressmeddelande.

David Johansson var tidigare global produktutvecklare för Ikea Food. Mats Bergvall, var tidigare konceptutvecklare hos F12 gruppen, och har också grundat färdigmatskonceptet Svarta Lådan.

– Under den tid vi har jobbat inom daglig- och dällanköpshandeln ser vi att mycket av det som tas fram både är för dyrt och inte håller måttet. Hotell, restaurang och cafébranschen har svart bälte i att skapa en upplevelse. Detta tillsammans med att få en hållbar affär kommer vi kunna hjälpa till med, för i dag får många butiker betala alldeles för mycket för ett dåligt resultat, säger Mats Bergvall, tidigare konceptutvecklare och konceptägare för Icanders.

Ica Sverige har tidigare informerat att bolaget ska spara en miljard, bland annat genom att 200 tjänster försvinner.

LÄS OCKSÅ: Ica Sverige gör sig av med 200 anställda för att spara en miljard: ”Ett tufft besked”

Detta kan bland annat leda till att visa tjänster får levereras av externa leverantörer och samarbetspartners. Mats Bergvalls och David Johanssons nya bolag, ”Studio Johansson Bergvall”, kommer till en början fortsätta att stötta konceptet Icanders. Men också bredda verksamheten mot fler kunder.

LÄS OCKSÅ: Bildspecial: Icanders öppnar hos försäljningsgiganten: ”Blir intensivt”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev