fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ica-kundernas plan: Stopp för bjudmiddagar och kafébesök

Publicerad: 27 februari 2023, 08:52

30 procent av de tillfrågade planerar att dra in på restaurang- och kafébesök.

Foto: Rasmus Packendorff

Enligt en undersökning med 1000 svarande är det släktmiddagarna och fikat som får stryka på foten när plånboken blir tunnare.

Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


En undersökning som Novus gjort å uppdrag av Ica ger en bild av hur svenskarna tänker omfördela sin matbudget framöver. Mellanmål, fika och restaurangbesök ligger i topp bland de utgifter de 1000 svarande tänker dra in på.

På frågan ”vilka måltiders kostnad drar du först ner på?” svarar 32 procent mellanmål/fika, 26 procent middag med vänner, 22 procent brunch och 20 procent släktmiddag.

− Vi ser hur förändringar i samhället återspeglas i matvanor och måltider och det är tydligt att det är svårare för väldigt många att få ekonomin att gå ihop just nu. Det är därför viktigare för oss än någonsin att vara nära kunderna i deras vardag för att säkerställa att de får så mycket som möjligt för sina pengar, säger Eric Lundberg, vd Ica Sverige, i ett pressmeddelande.

På frågan ”hur planerar du framåt inför 2023 när det gäller mat och ekonomi?” svarar 30 procent att de ska dra ner på restaurang- och kafébesök.

LÄS OCKSÅ: Viss ljusning för lägre matpriser – men krigsutvecklingen oroar: ”Inte bra alls”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev