fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ica Fastigheter säljer två lager för en halv miljard kronor

Publicerad: 22 december 2022, 14:19

Två av Icas lager, ett i Upplands-Bro och ett i Arendal i Göteborg, säljs till fastighetsjätten Catena. Genom affären får Ica loss 500 miljoner kronor i kapital som ska användas för att minska koncernens nettoskuld.

Ämnen i artikeln:

Ica Fastigheter

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Ica Fastigheters säljer två lager, ett kyl- och fryslager i Arendal på drygt 17 000 kvadratmeter och ett i Upplands Bro på drygt 7 000 kvadratmeter. Båda lagren byggdes 2020.

Efter försäljningen till Catena kommer Ica bli hyresgäst i lagerfastigheterna, genom ett sjuårigt kontrakt.

− Vi har goda erfarenheter av Catena som hyresvärd sedan tidigare och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete. Genom affären frigörs kapital för att minska koncernens nettoskuld, säger Anna Nyberg, vd Ica Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Affären ger en nettoeffekt på cirka 500 miljoner kronor i första kvartalet 2023. Koncernens nettoskuld bedöms minska med lika mycket.

"Lagerfastigheterna i Viby och Arendal är två nya och moderna fastigheter med hög miljöprofil", säger Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter.

Foto: Pressfoto

– Genom förvärvet utökas vår exponering mot kyl- och fryssegmentet och vårt långvariga samarbete med Ica fördjupas ytterligare, säger Catenas vd Jörgen Eriksson.

LÄS OCKSÅ: Ny fastighetsaffär för att sänka nettoskulden – Ica Fastigheter och AMF bildar bolag

Bild 1/2  Fastigheten i Arendal ligger i nära anslutning till motorvägarna E6 och E20 samt Göteborgs hamn. Foto: Peter Svensson/Catena

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev