söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Handlaren köper butiksfastigheten – nu hoppas han kunna bygga ut

Publicerad: 24 februari 2023, 12:33

Fastigheten som Ica Supermarket i Kisa ligger i har köpts av handlaren Morgan Alm.

Foto: Google

Samtidigt som stora bolag säljer av fastigheter väljer handlare i stället att köpa sin butiksfastighet. Målet – om kommunen ger grönt ljus –är att förnya och expandera Ica Supermarket i Kisa.

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Dagligvarunytt har rapporterat om hur exempelvis Ica Fastigheter och konsumentföreningen Coop Syd säljer fastigheter för att minska bolagens skulder. Men lokalt tar handlare beslut i motsatt riktning. Handlaren Morgan Alm har precis köpt fastigheten som Ica Supermarket i Kisa ligger i.

– Vi vill ju bygga ut om det finns möjlighet till det. Men det är ju svårt att säga än så länge, det beror ju väldigt mycket på detaljplaner och den biten, säger han till Östgöta Correspondenten.

Handlaren ska nu försöka få nuvarande detaljplan, som inte tillåter utbyggnad, reviderad. Även en renovering finns med i framtidsplanerna för butiken.
Nu hoppas han på grönt ljus från kommunen.

– Saker och ting behöver justeras, men vi ska inte göra sakerna två gånger. Utan vi får lägga upp en plan för de förutsättningar som blir. Är de (kommunen reds. anm.) positiva, så kan man jobba utefter det, säger han till tidningen.

Eftersom ansökan om ändring av detaljplanen ännu inte inkommit till kommunen vill inte plan- och byggchef Maria Hedberg uttala sig i frågan.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev