onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

City Gross ska spara mer energi: "Ett steg längre"

Publicerad: 16 december 2022, 12:58

Arkivbild.

Foto: Susan Berzelius

City Gross sjösätter nu en kartläggning av butikernas elanvändning, för att ytterligare kunna minska kostnaderna. "Nu tar vi det ett steg längre", säger energiansvarige Magnus Svensson.

Ämnen i artikeln:

City Gross

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


City Gross har påbörjat en omfattande kartläggning av samtliga butikers elbehov, för att kunna effektivisera elanvändningen.

Kyl- och frysanläggningar, värmeåtervinning, luftkonditionering, ventilation och belysning ska ses över.

Det är dock på förhand osäkert hur många kilowattimmar man kan spara, enligt kedjan. Man räknar dock med att åtgärderna "markant kommer att sänka energiförbrukningen i butikerna".

Helrenoveringen av butiken i Mantorp under våren 2022 resulterade i en besparing på cirka 100 000 kWh i månaden, till exempel.

– Arbetet med att få ner vår energiförbrukning har pågått under en längre tid då vi redan i somras körde en pilot i tre butiker med hjälp av Ohmia Retail. Deras kartläggning visade på flera energisparande åtgärder, både direkt och på lång sikt, säger Magnus Svensson, energiansvarig på kedjan, i en kommentar.

– Nu tar vi det ett steg längre och gör en ordentlig genomlysning av samtliga butiker för att åtgärderna ska bli så effektiva som möjligt då energitjuvarna skiljer sig åt från butik till butik, fortsätter han.

LÄS OCKSÅ: Inga stöd till handeln – nu bävar Maxi inför vintern: ”Vi äter av sparat kapital”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev