måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

CBS miljonkrav på Norrköpings kommun: ”Det var riktigt jobbigt för oss”

Publicerad: 13 januari 2023, 12:49

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Daniel Norman

Coop Butiker och Stormarknader kräver Norrköpings kommun på över en miljon kronor. Ombyggnaden av Östra Promenaden har slagit hårt mot deras verksamhet. ”Summan är väl egentligen snarare i underkant”, säger butikschefen Johnny Eriksson.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: CBS vd öppnar för mer obemannat i år: ”Tittar ständigt på nya möjligheter”

Norrköpings kommun har byggt om Östra Promenaden. Det har påverkat Coop Butiker och Stormarknaders butik på intilliggande Hantverkaregata negativt. Det rapporterar Norrköpings Tidningar.

– Det blev verkligen helt dött. Hela gatan blev ju en återvändsgränd. De som bodde på andra sidan Östra Promenaden fick nästan en kilometer hit. Nu har kunderna tack och lov hittat tillbaka, säger Johnny Eriksson till tidningen.

Kundtappet ledde till ett kraftigt försämrat resultat för butiken. Nu kräver CBS 1 059 341 kronor av kommunen i ersättning, vilket motsvarar resultatförsämringen. Coop förbehåller sig också rätten att komma med ytterligare krav på ersättning.

– Summan är väl egentligen snarare i underkant men man har jämfört med det vi förlorat under motsvarande period tidigare år. Jag förstår att ombyggnaden behövde göras men det var riktigt jobbigt för oss. Vi är ju inte en så stor butik och var tvungna att köra på ändå, säger Johnny Eriksson.

CBS centrala avböjer att kommentera händelsen till Norrköpings Tidningar.

"Eftersom detta rör en pågående dialog mellan oss och kommunen avstår vi från att vidare kommentera ärendet," skriver presskontakt Bernd Schmitz i ett mejl.

Norrköpings kommun håller nu på att handlägga skadeståndskravet enligt de rutiner som finns och vill inte kommentera ärendet ytterligare i dagsläget.

LÄS OCKSÅ: Ica-kocken blev coach på CBS – nu ska han lyfta alla butiker: ”Ett oemotståndligt erbjudande”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev