Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Willys tappar försäljningschefen – här är Jan Richters nya jobb

Publicerad: 7 september 2021, 13:44

Jan Richter får nytt vd-jobb.

Foto: Agneta Renmark

Hemmakväll värvar ny vd från Willys. Jan Richter, som också har ett förflutet inom Nettos svenska verksamhet, blir ny vd.


Ämnen i artikeln:

Willys

Hemmakväll står utan vd sedan Ulrika Wallberg blev ny vd för Estrella. 

Nu har godiskedjan gjort klart med en ny. 

Jan Richter tar över. 

– Jag är mycket glad över att vi rekryterat Jan Richter till rollen som Hemmakvälls vd. Jan kommer att bidra med sin breda erfarenhet från olika kommersiella roller. Han har stor konsumentförståelse, gedigen erfarenhet av att arbeta med starka varumärken och har konsekvent levererat starka resultat i sina tidigare roller. Dessutom är Jan omvittnat en uppskattad, tydlig och inspirerande ledare bland sina medarbetare, vilket vi värderar högt, säger styrelsens ordförande Jan Wallberg.

I dag är Jan Richter försäljningschef för Willys. Innan dess var han affärsutvecklare på Tingstad. Han är också en bakgrund som vd och inköps- och marknadsdirektör för Nettos svenska verksamhet. 

– Det ska bli otroligt spännande och inspirerande samtidigt som jag naturligtvis är oerhört ödmjuk inför uppgiften. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelse, medarbetare, franchisetagare och affärspartners fortsätta utveckla Hemmakväll, säger Jan Richter. 

Han tillträder senast i mars 2022. Fram tills dess fungerar ekonomichef Gunilla Ramde som tillförordnad vd. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Willys

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev