Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Unga Coop-företagaren fick nyckelposition: ”Att våga be om hjälp är mitt viktigaste råd”

Publicerad: 25 mars 2022, 11:58

Lucas Elgehed träffar Madelaine Strand (t.v.) avdelningsansvarig säljare och butikschefen Maria Mårtensson under sitt besök på Coop i Mönsterås.

Foto: Coop Oskarshamn

Lucas Elgehed var en av Coops yngsta franchisetagare när han tog över Coop i småländska Åseda för sex år sedan. Nu axlar han rollen som drift- och försäljningschef på Coop Oskarshamn.


Ämnen i artikeln:

CoopCoop SverigeCoop Oskarshamn

Butikschef vid tjugo och en av Coops yngsta franchisetagare vid 23. Sex år senare axlar Lucas Elgehed rollen som drift-och försäljningsansvarig på Coop Oskarshamn. Men när föreningens vd Richard Hedsand frågade om han ville ta över den rollen, tvekade han. 

– Att gå från tjugo anställda i ett eget bolag med bra lönsamhet till att bli anställd med ansvar för 18 butiker och 250 anställda – det var ett stort steg för mig och inte ett enkelt beslut att fatta. Men tajmingen var perfekt och nu känns det helt rätt, säger han.

Hans tidiga chefsroller, egenföretagande och snabba karriär gör honom också till en av 40 talanger på Dagligvarunytts talanglista. 

LÄS OCKSÅ: 40 talanger som tar dagligvaruhandelns in i framtiden

Lucas Elgehed har axlat rollen som Richard Hedsands högra hand sedan årsskiftet.
Starten har varit intensiv. Att varje vecka besöka samtliga butiker är en heltidstjänst bara det. Men för Lucas Elgehed som jobbat i branschen sedan fjortonårsåldern är det en självklarhet att aldrig släppa kontakten med butiksdriften. 

– Det är så jäkla viktigt att sätta in sig i verksamheten, det gör du inte från en kontorsstol. Jag lär mig namnet på alla mina 250 medarbetare, lite om deras intressen om ambitioner för att se hela organisationen. Mitt ledarskap bygger på mina egna erfarenheter från butiksgolvet, säger han. 

Hans karriär började på Exet (nuvarande Hemköp reds anm.) i Borgholm i fjortonårsåldern där han som rastlös, skoltrött tonåring fick kanalisera sin energi på butiksgolvet.
På Coop i Blomstermåla fick han sedan testa på rollen som ställföreträdande butikschef för tio år sedan. Och det är till samma konsumentförening som han nu har återvänt efter sex framgångsrika år som franchisetagare.

– Coop Oskarshamn har inga franchisetagare i dagsläget, men det är ingen hemlighet att jag förespråkar företagare inom Coop. Men i dagsläget handlar vårt arbete om att få ordning på butikerna och skapa lönsamhet tillsammans med alla våra medarbetare, säger han. 

För Coop Oskarshamn ligger ett stort fokus på tillväxt och lönsamhet efter flera tuffa år. 

LÄS OCKSÅ: Coop Oskarshamn: från kris till vändning – så togs de avgörande besluten  

För Lucas Elgehed är kundservice och marknadsanpassning två nycklar till framgång. 

– Butikscheferna måste ha en god kännedom om sin marknad och sin ort. Många av våra butiker ligger på små orter. Det är jätteviktigt att man får bra anknytning dit, säger han. 

För Lucas Elgeheds egen utveckling har just butikschefer, liksom Coop Oskarshamns vd Richard Hedsand, varit centrala. 

– Jag omgav mig med äldre personer med erfarenhet och var inte rädd för att fråga om råd. Många unga lägger en prestige i att inte be om hjälp, men min resa hade inte blivit av utan drivna och kunniga människor omkring mig som lät mig lära genom att göra misstag. Att våga be om hjälp är mitt viktigaste råd till andra. 

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev