Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Talangen tar nästa steg mot målet – och en egen butik: "Alla kan lyckas"

Publicerad: 21 februari 2022, 10:56

Luciano Cau intar snart rollen som butikschef på Ica Nära

Foto: Pressbild

Talangen Luciano Cau, digital försäljningschef på Ica Maxi Vasa i Södertälje, svidar om till butikschef vid Ica Nära Finnboda i Nacka – med målet att driva egen butik om två år. ”Det har varit bergsäkert i flera år nu”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Ica MaxiIca Nära

Karriären inom Ica började redan under gymnasieåren, då som behovsanställd på Ica Nära Karlaplan i Stockholm. 

Sedan dess har han arbetat som jouransvarig, mejeri- och frysansvarig och färskvaruchef på Ica Supermarket Trollbäcken i Tyresö, samt studerat vid Ica Skolans företagsledarutbildning (FLU) och ledarutveckling (LU).

Nu jobbar Luciano Cau, i dag 28 år, som digital försäljningschef på Ica Maxi Vasa i Södertälje. Han är också en av de 40 stjärnskott inom dagligvaruhandeln som finns med på Dagligvarunytts stora talanglista:

LISTA: 40 talanger som tar dagligvaruhandeln in i framtiden – läs om alla stjärnorna här 

Men snart är det dags för ett ytterligare steg i karriären. Den 28 februari flyttar Luciano Cau till Ica Nära Finnboda i Nacka där han ska axla rollen som butikschef – och där han återförenas med kvinnan som rekryterade honom till Ica från början.

– Susan Bardevik som har butiken i Finnboda var min butikschef på Karlaplan under mitt första jobb. Vi har haft en god kontakt hela tiden. Jag och min nuvarande chef kom också överens om att det här ett bra steg för mig, att komma till en mindre butik för att hitta nya rutiner, eftersom man jobbar med helt andra program online. Jag vill få en helhetsbild och lära mig allt man måste kunna den dagen man ska bli handlare, med allt vad det innebär, säger Luciano Cau.

För det är ditt långsiktiga mål?
–Ja. 

Det är bergsäkert?
– Det är det och det har varit bergsäkert i flera år nu. Jag har en bild om att det kan hända inom två år. Men det gäller att jag hittar en butik där jag känner att jag verkligen kan göra skillnad. Jag har en sambo att ta hänsyn till, men vi har pratat om alla möjliga platser – från norr till söder. 

LÄS OCKSÅ: Göran Blomberg i stor intervju – om handlarnas dröm, Ica-köpet och tydliga planerna: ”Ska släppa fram kraften”

Vad är det som lockar med att driva egen butik?
– Jag har alltid tyckt att det varit roligt att arbeta inom Ica. Jag har testat lite olika saker vid sidan om men inte känt att jag har trivts lika bra. När man lägger så mycket av sin vakna tid på jobbet är det viktigt att man trivs. Jag vill också kunna påverka och göra skillnad för människor. Jag har tagit in många från Telge Tillväxt (anställer arbetslösa ungdomar från Södertälje kommun, reds anm) här på Ica Maxi Vasa, som går från att knappt ha kunnat få ett jobb till att bli helt nya människor. Det är jäkligt kul att se, hur folk som nästan tappat hoppet plötsligt känner att de också kan bidra med något viktigt. Alla kan lyckas om de har någon som tror på dem, säger Luciano Cau. 

Isidor Beslic

Reporter

isidor.beslic@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica MaxiIca Nära

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev