Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Sitter i Ica Gruppens styrelse – nu kan Fredrik Persson få ny toppost

Publicerad: 19 april 2022, 11:31

Fredrik Persson, ordförande för Svenskt Näringsliv och ledamot i Ica Gruppens styrelse.

Foto: Sören Andersson

Fredrik Persson, i dag ordförande för Svenskt Näringsliv och ledamot i Ica Gruppens styrelse, kan få europeiskt toppuppdrag. Han är nominerad som ordförande för Business Europe. 


Ämnen i artikeln:

Svensk HandelIca Gruppen

Fredrik Persson har nominerats som ordförande för Business Europe, det europeiska näringslivets centralorganisation. 

I dag är han ordförande för Svenskt näringsliv, en post han innehaft sedan november 2017. Innan dess var han ordförande för Svensk Handel. 

– Jag är hedrad och glad över nomineringen. Om jag blir vald ser jag fram emot att stärka Business Europe som organisation samt att bidra till att öka konkurrenskraften för det europeiska näringslivet, säger Fredrik Persson i en kommentar. 

Mot bakgrund det kommer Fredrik Persson inte att ställa upp för omval som ordförande för Svenskt Näringsliv. Rollerna är helt enkelt inte förenliga. 

Fredrik Persson är sedan i april 2018 en del av Ica Gruppens styrelse. Han har tidigare bland annat varit vd och koncernchef för Axel Johnson samt ordförande i Axfood. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Svensk HandelIca Gruppen

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.