Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Sista chansen att nominera till Handelns Mäktigaste 2022 – så kan du vara med och påverka

Publicerad: 29 april 2022, 09:11

Nu drar vi i gång arbetet med att utse Handelns Mäktigaste 2022. Vi behöver din hjälp att hitta spännande kandidater. ”Det känns fantastiskt kul att vara i gång med en ny lista, räkna med att det har hänt en hel del sedan sist”, säger Dagligvarunytts chefredaktör Fredrik Svedjetun.


Dagligvarunytt och systertidningen Market har tillsammans med läsarna utsett Handelns Mäktigaste sedan 2014.

Omröstningen engagerar många läsare då det varje år kommer in tusentals röster.

Under 2020 och en stor del av 2021 tog tävlingen en paus då pandemin påverkade det mesta i handeln.

Nu när pandemin är på reträtt och ett nytt normalläge börjar infinna sig anser vi att det är läge att på nytt utse Handelns Mäktigaste.

Därför vill vi att du nominerar dina kandidater.

– Handelns Mäktigaste-listan har sedan starten varit en viktig temperaturmätare, och engagemanget bland läsarna brukar vara enormt. Eftersom det har gått ett par år sedan sist – och det har hänt otroligt mycket under den tiden – så kan vi se fram emot en mycket spännande 2022-lista, säger Fredrik Svedjetun.

Så vem eller vad anser du bör nomineras inför den slutliga omröstningen av de 100 mäktigaste i handeln? Tänk fritt – allt från vd:ar till trender och fenomen som har påverkat konsumenternas köpkraft och förtroende under senare delen av 2021 och hittills under 2022.

Fyll i dina kandidater här tillsammans med en kort motivering. Du kan nominera hur många namn som helst fram till och med den 6 maj.

De nominerade kommer att sättas samman till en bruttolista. I nästa steg ska en jury och en omröstning bland er läsare forma slutlistan över de 100 mäktigaste i svensk handel.

Handelns Mäktigaste 2022

• Tidningarna Market och Dagligvarunytt samt läsarna nominerar totalt 100 kandidater som bedöms ha haft mest makt och påverkan på svensk detaljhandel under det senaste året.

• Nomineringen har ingen ambition att vara vetenskaplig utan är en bedömning utifrån vad personerna (eller företeelserna) i sina roller åstadkommit under året. Nomineringsjuryn utgår från kriterierna mediegenomslag, formell makt, informell makt och extraordinära faktorer.

• Läsarna utser sina kandidater genom en öppen nomineringsprocess på Dagligvarunytt.se. 

 

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.