Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Så firar handeln vaccinationerna: Kaffe till pensionärerna och tårta till vården

Publicerad: 3 maj 2021, 09:38

Vaccinationerna firas i handeln.

Nu uppmärksammar handeln att allt fler svenskar vaccineras mot covid-19. Pressbyrån och 7-Eleven bjuder ”besprutade” pensionärer på kaffe och Coop Värmland hyllar vaccinatörerna med tårta.


Ämnen i artikeln:

CoronaPressbyrånCoop Värmland

– Vi vet att det varit ett extra svårt år för alla pensionärer i Sverige, och det är otroligt glädjande att det nu äntligen börjar vända i takt med att allt fler blivit vaccinerade. Det vill vi på Pressbyrån och 7-Eleven fira genom att ge en liten välkommen tillbaka-present till alla vaccinerade pensionärer som vill njuta av en härlig kaffe i vårsolen, säger AnnaMaria Carnemark, marknadsdirektör på Pressbyrån och 7-Eleven.

Sedan några dagar kan alla kaffesugna pensionärer ta del av erbjudandet genom att besöka närmaste Pressbyrån eller 7-Eleven. Erbjudandet gäller på samtliga av Pressbyråns och 7-Elevens butiker i Sverige. 

Totalt kommer företagen att bjuda på 100 000 koppar kaffe eller annan valfri liten varm dryck. 

Ber ni att få se vaccinationsintyg på seniorerna?
– Haha, nejdå. Vi litar på dem, säger AnnaMaria Carnemark.

Coop Värmland vill också uppmärksamma vaccinationsprogrammet men väljer i stället att hylla den vårdpersonal som ger sprutorna. Initiativet att bjuda alla Värmlands vaccinatörer på tårta tillverkade i Coop Värmlands Nästgårdskök kommer från PRO i Värmland. Det ska, enligt Coop-föreningen, ”ses som en symbolisk gest på uppskattning till all medicinsk personal som ligger bakom Region Värmlands arbete med vaccineringar på tolv platser i länet”.

– Vi ska vara stolta över att Region Värmland ligger långt framme i statistiken för vaccinerade medborgare, säger Coop Värmlands vd Anneli Borg Lundgren.

– När vi fick frågan från PRO kändes det därför naturligt för oss att ställa upp.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.