Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

På nya jobb: Klart med Coop-chef i Ronneby och Ica-handlare får nytt uppdrag

Publicerad: 11 augusti 2021, 09:51

Pernilla Winnhed, Krister Zackari och Mats Pålsson har alla nya uppdrag.

Ny stormarknadschef i Ronneby, rutinerad butikschef ny som butikschef i Ö-vik och så ett gäng livsmedelsproducenter som fått nya chefer. Det rör på sig i branschen!


Ämnen i artikeln:

Ica KvantumCoopCoop Kristianstad/Blekinge

Malin Gästrin är sedan i våras ny butikschef på Ica Kvantum i Örnsköldsvik. Malin har en bakgrund som bland annat konditor, bagerichef, säljchef på Coop i Örnsköldsvik samt färskvaruchef på Ica Kvantum.

 

Ica-handlare Richard Singbrant, Ica Nära Ribersborg i Malmö, har valts in i styrelsen för företagsgruppen och nätverket Mitt i Malmö.

 

Niklas Holmkvist blir stormarknadschef för blivande Stora Coop i Ronneby. Han kommer närmast ifrån Knut Hahnsskolan, där han jobbade som lärare inom handelsprogrammet men han har en bakgrund på Ica Kvantum i Ronneby och Ica Maxi i Olofström men också som butikschef på Cubus och Dressman.

Stora Coop i Ronneby invigs våren 2022.

 

På årsstämman i början av sommaren valdes Åsa Odell, vice ordförande i LRF, till ny ordförande för Svenskmärkning AB, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. I styrelsen sitter representanter från de tre ägarna LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel och ordförandeskapet byts vart tredje år.

 

Pernilla Winnhed, chef för LRFs avdelning Näringspolitik och Företagande, blir nya styrelseledamot i Sweden Food Arena. Pernilla Winnhed kom i november förra året till LRF. Nu efterträder hon LRFs vd Anna Karin Hatt i Sweden Food Arenas styrelse. Pernilla sitter i LRFs ledningsgrupp, har jobbat med energifrågor i regeringskansliet och var vd i sex år för Energiföretagen i Sverige.

 

Krister Zackari är från den 16 augusti Norrmejeriers vd. Krister Zackari, har en bakgrund och lång erfarenhet av ledande roller i livsmedelsbranschen. Han har tidigare bl a varit vd för Lantmännen Cerealia samt vd för Kraft Foods/Mondelez i både Sverige och Norden.

 

Vid branschorganisationen Convenience Stores Swedens årsstämma i juni valdes Mats Pålsson till ny ordförande. Han efterträder Ola Ahlsén som lämnar såväl ordförandeposten som branschen. Mats Pålsson är en riktigt branschveteran. Han har sedan 1973 drivit Sydhamnskiosken i Helsingborg som i dag tillhör Sibyllakedjan.

 

Henrik Samuelson, vd för Santa Maria AB samt chef för Paulig i Skandinavien och Centraleuropa, utsågs i juni till ordförande i Dagligvaruleverantörers Förbund (DLF). Henrik har lång erfarenhet från ledande roller inom dagligvarubranschen. 

 

Kavli Sverige har anställt Jonny Mattsson som ny vd för bolaget. Han kommer närmast från Orkla och rollen som Senior Vice President Orkla Group Sales. Han tillträder tjänsten 1 oktober 2021.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev