Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk och jobb

Ökade omsättningen med 40 procent – nu går handlarparet vidare

Publicerad: 8 Oktober 2020, 07:47

Maria Lexberg och Henric Lind lämnar Gånghester för Lidköping.

Efter knappt 3,5 år på Ica Nära Hjärtat i Gånghester lämnar Maria Lexberg tillsammans med Henric Lind butiken och tar över Ica Supermarket Margretelund i Lidköping.


Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketIca NäraHandlare

Förvärvet av den nya butiken utanför Borås sker redan 1 december i år men paret kommer att driva Ica Nära Hjärtat vidare en bit in på nästa år innan den nya Ica-handlaren kommer på plats.

– Vi har haft drygt tre helt fantastiska år här. Mottagandet av kunderna i Gånghester med omnejd har varit otroligt. Det är som en stor familj så det är med blandade känslor jag lämnar över stafettpinnen för butiken till nästa handlare, säger Maria Lexberg.

– Vi har ökat omsättningen med drygt 40 procent och alla investeringar och moderniseringar har mottagits mycket positivt av våra kunder. Jag tycker det visar tydligt att de mindre närbutikerna fyller en stor och viktig roll i dagens samhälle. 

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.