Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Nya jobb: Coop plockar från Willys - och Hemmakvälls vd ska producera snacks

Publicerad: 14 juni 2021, 09:53

Fredrik Grässjö, Sara Berger och Ulrika Wallberg har alla nya jobb.

Hemmakvälls vd går till Estrella, Coop i Sollefteå plockar en butikschef från Willys och Ica Maxi i Katrineholm får en ny marknadskommunikatör. Det är några av personnyheterna i dagligvarubranschen.


Ämnen i artikeln:

Coop VärmlandCoopIca NäraIca MaxiAxfood

Frida Ridderstolpe blir chef för e-handel, digitalisering och innovation på Axfood. Hon efterträder Malin Wiklander som blir chef för Middagsfrid.

Ida Grönvall är sedan den 7 maj HR- och marknadskommunikatör på Ica Maxi i Katrineholm. Ida Grönvall har i elva år arbetat för Katrineholms marknadsföringsbolag Katrineholm Plus.

Jörgen Beckman är ny butikschef på Stora Coop i Kristinehamn. Han kommer närmast från motsvarande tjänst på Stora Coop Hammarö.

Fredrik Grässjö är ny butikschef på Coop i Torsby. Fredrik Grässjö började sin butikskarriär i Kristinehamn som extraanställd vid Coop, direkt efter studenten. Därefter tillträdde han tjänsten som ställföreträdande chef i Grums, för att sedan i januari 2019 ta över som butikschef i Vikene där han har varit tills nu. Han efterträds i Vikene av Karin Klingberg, mångårig Coop-medarbetare.

 Det Malmö-grundade företaget Sproud som står bakom ärtdrycken med samma namn, tar från augusti in Sara Berger som ny global vd. Sara kommer närmast från Sydgrönt, där hon varit vd sedan 2017. Hon har även lång erfarenhet från roller hos bland annat Unilever, 7-Eleven och Findus.

Joakim Kjellgren tog den 1 juni över Ica Nära Haga i Göteborg efter Jonas Malmros som blivit handlare i Hindås. Joakim Kjellgren har närmast varit handlare på Ica Nära Träffen i Bollnäs.

 Coop-butiken i Sollefteå har en ny butikschef. Anna Sjölund kommer närmast från ett sex år långt chefsuppdrag på Willys i Timrå. Dessförinnan arbetade Anna Sjölund i ett flertal Ica-butiker.

 Carina Hanson väljer efter nio år som vd att kliva av från Estrella i augusti. Hon efterträds av Ulrika Wallberg som för närvarande är vd för Hemmakväll.

Roger Åbring börjar den 30 augusti som Key Account manager på Wernersson Ost i Stockholm. Han har 15 års erfarenhet från dagligvarauhandeln med positioner som kategorichef och International Sales Manager. Rogers uppgift blir att tillsammans med nuvarande Key Account manager Ronnie Johansson ”fortsätta att utveckla och fördjupa samarbetet med både befintliga och nya kunder”.

 

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.