Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk och jobb

Meta Persdotter lämnar Coop Mitt – för att bli vd för CBS

Publicerad: 18 December 2020, 09:32

Meta Persdotter blir vd för Coop Butiker och Stormarknader. Hon tillträder senast i juni nästa år.

Foto: Press

Meta Persdotter lämnar Coop Mitt för att bli vd för Coop Butiker och Stormarknader. ”Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla arbetet med den digitala affären och bidra till att ytterligare öka fokus på medlemsutveckling och hållbar lönsamhet”, säger hon i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Vd-byte

LÄS MER: Coops lyft – med profilen som ny vd: ”Ett väldigt annorlunda år”

I november 2019 blev Meta Persdotter vd för Coop Mitt. Efter drygt ett år kommer beskedet att hon kliver av för att bli vd för Coop Butiker och Stormarknader, CBS. 

– Jag är väldigt glad över att välkomna Meta Persdotter som ny vd för CBS. Hon är en uppskattad ledare med bred och djup kunskap från olika delar av detaljhandeln och har dessutom en lång erfarenhet av att utveckla erbjudandet, säger Marie Nygren, vd för KF och tillika styrelseordförande för CBS. 

– Meta har det senaste året arbetat tillsammans med styrelsen och medarbetarna i Coop Mitt för att ytterligare stärka vårt kundbemötande och har ett tydligt fokus på utveckling och ledarskap. Det är erfarenheter som kommer vara viktiga i CBS fortsatta förändringsresa och för att kunna leverera på den strategi CBS har tagit fram, fortsätter hon. 

Innan Meta Persdotter kom till Coop Mitt arbetade hon som kommersiell chef för ÖoB. Hon har de senaste 30 åren haft en rad olika befattningar inom detaljhanden, bland annat som vd för Svenska Spel och Duka, försäljningschef för Stadium och kommersiell chef för Rusta. Dessutom har hon haft en rad olika styrelseuppdrag. 

– Jag är glad och stolt över förtroendet att få bidra till CBS arbete de kommande åren tillsammans med alla medarbetare. Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla arbetet med den digitala affären och bidra till att ytterligare öka fokus på medlemsutveckling och hållbar lönsamhet. Coop har fortsatt fokus på att erbjuda prisvärd och hållbar matglädje. Priset är viktigt och vi ska fortsätta att flytta fram positionen på CBS, säger hon i en kommentar. 

Meta Persdotter tillträder senaste 16 juni 2020. Tills det fortsätter CFO Fredrik Brandel som tillförordnad vd, en roll han haft sedan Thomas Sjölander klev av i början av december. 

LÄS MER: Här är profilerna som kan ersätta Wijkström 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Vd-byte

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.