Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Medarbetare ute och cyklar – när City Gross går in som guldsponsor

Publicerad: 26 juli 2021, 11:21

Michael Falk och Stefan Engdahl, två av medarbetarna som är med och stöttar Barncancerfonden.

För att stödja Team Rynkebys insamlingar till Barncancerfonden går City Gross in som guldsponsor till två av årets team – som cyklar den traditionella ”Paris-sträckan”. Initiativet kommer från anställda som är med och cyklar in pengarna.


Ämnen i artikeln:

City Gross

City Gross in som guldsponsor till teamen från Kristianstad och Malmö – och skänker 50 000 kronor till Barncancerfonden.. 

Team Kristianstad påbörjade i början av juli den 120 mil långa rutten från Östersund hem till Skåne. En sträcka som går att jämföra med den traditionella rutten som går till Paris.

– Det är mitt andra år jag cyklar för att samla in pengar. Det känns riktigt kul få med City Gross som sponsor, allt för barnen, säger Michael Falk som cyklar för teamet i Kristianstad.

Team Rynkeby är ett 20 år gammalt initiativ från Danmark då ett gäng anställda på juice-företaget fick en idé om att cykla till just Paris för att se när Tour de France gick i mål. För att finansiera resan samlade de ihop en summa pengar från olika sponsorer – men när de kom hem var det 40 000 danska kronor kvar på kontot.

– De pengarna skänkte man till barncanceravdelningen på sjukhuset i Odense. Sen har det spridit sig och i dag finns det team i hela Norden som cyklar för att samla in pengar till sjuka barn. Förra året samlade vi i Sverige in totalt 36,2 miljoner där en mindre del även gick till hjärnfonden. Genom att sponsra oss gör City Gross skillnad för många barn, säger Michael Falk.

Även City Gross butikscoach Stefan Engdahl är engagerad i Team Rynkeby i Malmö, som genomför flera olika rutter runt om i Skåne.

– Det känns helt rätt att sponsra Team Rynkeby. Både för att ändamålet är viktigt men också för att heja på och uppmuntra våra anställda när de engagerar sig i initiativ som detta, säger Håkan Wulff, försäljnings- och marknadschef på City Gross.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

City Gross

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News