Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Maktskiftet ett faktum – Ann Carlsson på plats hos Systembolaget

Publicerad: 24 januari 2022, 13:39

Ann Carlsson har tillträtt som vd för Systembolaget.

I fredags gjorde Magdalena Gerger sin sista dag som vd för Systembolaget. I dag gör efterträdaren Ann Carlsson sin första dag. 


LÄS MER: Ann Carlsson lämnar Apoteket – för att ta över Systembolaget 

Redan i juni meddelades det att Ann Carlsson, då vd för Apoteket, skulle efterträda Magdalena Gerger som vd för Systembolaget. 

I dag gör hon sin första dag på jobbet. 

– Det finns mycket att imponeras av och kanske allra främst det fantastiska kundmötet som finns överallt och som är mycket, mycket professionellt, säger hon i en kommentar som Systembolaget publicerat på Linkedin. 

Ann Carlsson var vd för Apoteket från 2010 och framåt. Innan dess arbetade hon inom Ica Gruppen där hon bland annat var chef för affärsområdet Ica Sverige. 

Magdalena Gerger gjorde sin sista arbetsdag på Systembolaget i fredags, efter att ha varit vd sedan 2009. 

– Mina absoluta hjärtefrågor har varit personalen och hur vi tar oss an vårt jobb. Men också att vi lyckas göra våra kunder både imponerade och att de känner att vårt ansvarstagande gör skillnad, sa hon i en kommentar i samband med det. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.