Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Linda Palmetzhofer vald till ordförande i Handels

Publicerad: 2 september 2020, 09:00

Linda Palmetzhofer är nu officiellt vald som ny ordförande för Handels.

Foto: Pontus Edman

Linda Palmetzhofer fick som förste vice ordförande i Handels ta över ledningen för fackförbundet efter Susanna Gideonsson. Nu är hon officiellt vald till posten.


Ämnen i artikeln:

Fackfrågor

Vid ett extra möte med Handels förbundsråd valdes i veckan Linda Palmetzhofer till ordförande för fackförbundet efter Susanna Gideonsson, som i somras blev LO-ordförande.

Elisabeth Brandt Ygeman valdes till första vice ordförande, tidigare var hon andre vice, och den tidigare förbundssekreteraren Mats Hedgren blev i sin tur hennes efterträdare.

– Jag ser fram emot att leda förbundet tillsammans med Elisabeth och Mats, säger Linda Palmetzhofer samtidigt som hon konstaterar att den nya ledningen har flera stora frågor att ta tag i.

”Effekt av en kris”

– Vi har ökat antalet medlemmar med 6 500 sedan i våras, det är fantastiskt. Men det är en effekt av en kris. Nu är det vårt uppdrag att förklara värdet av ett fackligt medlemskap.

Coronapandemin har påverkat delar av handeln kraftigt.

– Våra medlemmar har stått i frontlinjen i krisen, det är de som har gått till jobbet trots en ständig rädsla för smitta. Många har förlorat jobbet när anställningar har avslutats från en dag till en annan. Det syns inte i varselstatistiken.

Snart återupptas avtalsförhandlingarna, som pausades i våras.

– Förhandlingsläget är komplicerat, vi har en tudelad bransch, säger Linda Palmetzhofer.

 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Fackfrågor

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev