Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Lidl värvar ny hållbarhetschef från Axfood: ”Styra Lidl mot en grönare tillväxt”

Publicerad: 15 november 2021, 08:22

Caroline Kjerstadius blir ny hållbarhetschef hos Lidl. I dag arbetar hon inom Axfood.

Foto: Pressbild

Caroline Kjerstadius blir ny hållbarhetschef hos Lidl. Hon värvas från Axfood där hon senast arbetat som hållbarhetsstrateg i nära samarbete med Åsa Domeij.


Ämnen i artikeln:

Lidl

– Jag ser fram emot att, tillsammans med kollegorna, styra Lidl Sverige mot en grönare tillväxt. Lidl kan inte på egen hand lösa rådande klimatproblem eller att den biologiska mångfalden på många ställen i världen är hotad, men kan genom sitt hållbarhetsarbete visa omvärlden att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand. Vi kan på så vis inspirera och motivera fler till att ställa om till en grön tillväxt, säger Caroline Kjerstadius i en kommentar. 

I grunden är hon civilekonom och civilingenjör med en master i industriell ekonomi. 

Närmast kommer hon från Axfood där hon varit i flera år, bland annat i rollen som hållbarhetsansvarig för Dagab och i rollen som hållbahetsstrateg för hela koncernen där hon arbetat tillsammans med hållbarhetschef Åsa Domeij. 

10 januari börjar Caroline Kjerstadius hos Lidl. Men redan i dagarna smygstartar hon i sin nya roll genom att representera kedjan vid Nordic Organic Food Fair. 

I sin nya roll kommer hon att rapportera till Bella Goldman, varumärkes-, CSR- och kommunikationsdirektör. 

– Jag är oerhört glad över att ha Caroline ombord för att stärka upp vårt hållbarhetsarbete. Med hennes gedigna erfarenhet av hållbarhet inom vår bransch, i kombination av hennes kunskap kring vår affär samt en förmåga att realisera våra hållbarhetsambitioner ser vi att detta är en drömrekrytering. Caroline känns given som den som operativt kommer ansvara för att förverkliga våra höga ambitioner, säger Bella Goldman i en kommentar. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Lidl

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.