Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk och jobb

Ledningsbyte hos Lidl i USA: Tidigare Sverigechefen kliver av

Publicerad: 27 april 2021, 08:02

Johannes Fieber tillträdde som landschef i USA våren 2018.

Foto: Marc Femenia

Johannes Fieber slutar som chef för Lidl i USA. Han tillträdde posten för tre år sedan och ersätts av nuvarande landschefen i Polen.


Tyska lågprisjätten gör sitt fjärde chefsbyte sedan inbrytningen i USA.

Johannes Fieber tog plats på chefsstolen i USA för tre år sedan och det blir nu Michal Lagunionek, nuvarande chef för Lidl i Polen, som tar över.

Johannes Fieber uppges vilja ägna mer tid åt familjen.

Innan tjänsten i USA arbetade Johannes Fieber som chef för Lidl i Sverige, ett jobb han tillträdde hösten 2016. När han fick det nya uppdraget i USA våren 2018 tog Johan Augustsson över som landschef i Sverige.

Michal Lagunionek tar över som landschef i USA under juni.

Lidl öppnade sin första butik i USA 2017, två år efter att kedjan etablerat sitt huvudkontor i landet, och har i dag 140 enheter på den amerikanska marknaden. Tyska jättens expansion i USA har varit oväntat trög och Lidl finns i dag huvudsakligen på den amerikanska östkusten.

Michal Lagunionek ses som en tungviktare inom Lidl och tillsättningen betraktas i internationell press som en markering av kedjans ambitioner i USA. Han har arbetat i olika ledande befattningar inom Lidl under mer än 20 år och sitter också i ledningsgruppen hos ägaren Schwarz Gruppe. Johannes Fieber betecknar själv Lagunionek som ”en av Lidls skickligaste och mest erfarna ledare”.

I ett internt meddelande till Lidls medarbetare, rapporterar Grocery Business, skrev Johannes Fieber nyligen att han ”är enormt stolt över det arbete som Lidls medarbetare utfört. Nu har läget i USA stabiliserats och ljusnat och jag har beslutat att ta en paus i min karriär för att kunna spendera mer tid tillsammans med min fru och mina tre döttrar”.

 

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.