onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Kaxiga Terese – i kassa ett – får egen tv-serie: ”Inspelningen sker i en stor matbutik”

Publicerad: 19 oktober 2022, 08:05

Kaxiga och fräcka kassörskan Terese, alias Hampus Nessvold, får en alldeles egen tv-serie som spelas in i höst. Foto: Dan Sjunnesson

Kaxiga, men uppskattade, ”kassörskan” i kassa ett, Terese, känd från SVT:s sketchserie ”Trevlig helg” får en helt egen serie. I november börjar inspelningarna av åtta episoder av Hampus Nessvolds megapopulära karaktär.


SB


– Vi är jätteglada över alla de positiva reaktioner som Terese fått och får, säger Hampus Nessvold som på grund av SVT:s regler inte får avslöja i vilken butik som serien spelas in.

– Men vi kommer att byta miljö nu. Det blir en ”neutral” butik, men inspelningen sker i en stor matbutik som varit generös med att erbjuda oss utrymme. 

Hampus Nessvold är skådespelare och själv en av två manusförfattare. Teamet bakom serien har fått hjälp med att få miljöer och händelser så trovärdiga, om än skruvade, som möjligt.

– Vi har genom åren fått många synpunkter till oss om det vi skildrar och vår regissör är själv tillsammans med en person som har en bakgrund i dagligvaruhandeln, så vi anstränger oss att förstå hur man skulle lösa olika utmaningar i butik.

Hampus Nessvold berättar för Dagligvarunytt att han emellanåt blir igenkänd när han själv handlar och att det ”bara är roligt”.

– Det är roligt att lyfta fram butiksarbetet och i den kommande serien kommer fler karaktärer att dyka upp. Vi kommer att spela in i såväl förbutik som chark, lager och kassalinje. 

Serien planeras att sändas under 2023.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev