Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Innebandyspelare, språkvetare – och nu blir hon Ica-handlare: ”Slumpen”

Publicerad: 22 april 2022, 11:39

Johanna Andreassen blir handlare för Ica Nära Träffen i Kalix-Nyborg.

En innebandyspelande språkvetare blir ny handlare på Ica Nära Träffen i Kalix-Nyborg. Johanna Andreassen skulle egentligen bli tolk men slumpen förde henne till daglivaruhandeln.


Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Efter fyra år på Ica Nära i Sävast utanför Boden, de senaste åren som butikschef, ska Johanna Andreassen ta över Ica Nära Träffen i Kalix-Nyborg i Kalix kommun.

– Butiken i Kalix-Nyborg är precis en sådan som jag önskade mig som första butik. Jag brinner för att små byar ska få leva kvar och vill verkligen engagera mig i såväl butiken som samhället och människorna.

Har du alltid velat bli handlare?
– Inte alls! Jag är språkintresserad i grunden, har pluggat både tyska och spanska, tagit examen som språkvetare, bott utomlands och såg mig själv i framtiden som tolk på någon ambassad. 

LÄS OCKSÅ: 40 talanger som tar dagligvaruhandeln in i framtiden – läs om alla stjärnorna här

– Men slumpen gjorde att jag jobbade i butik parallellt med min karriär som innebandyspelare och när jag sedan hamnade på Ica Nära i Sävast utanför Boden med ett handlarpar som backat upp mig på alla sätt, så insåg jag mer och mer hur roligt jobbet i butik är. Inom Ica är dessutom utvecklingsmöjligheterna jättemånga.

Vad händer nu?
– Jag håller på att sätta mig in i den nya butiken och tar formellt över den 1 maj. Butiken i Kalix-Nyborg är sedan många decennier ett familjeföretag och jag känner ödmjukhet inför utmaningen. Den har massor av potential och det ska bli så roligt att lära känna medarbetarna och kunderna.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.