Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Icas apotek värvar vd – jobbat hos största konkurrenten: ”Starkt fokus på digitalisering”

Publicerad: 10 mars 2021, 07:59

Eric Lundberg blir ny vd för Apotek Hjärtat.

Apotek Hjärtat har värvat en ny vd. Eric Lundberg ersätter Anders Nyberg. ”En duktig ledare med starka värderingar”, säger ägaren Ica Gruppens vd Per Strömberg.


Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Dagligvarunytt berättade 12 januari att Ica-ägda Apotek Hjärtats vd Anders Nyberg ska gå i pension och nu är efterträdaren alltså klar.  

Senast i september tar Eric Lundberg över.

– Eric Lundberg har en lång bakgrund inom detaljhandel och en gedigen erfarenhet av transformationer. I sitt senaste uppdrag skapade han en framgångsrik omnikanalaktör. Han är en duktig ledare med starka värderingar. Jag är glad att han har tackat ja till att fortsätta driva Apotek Hjärtats förändringsresa, säger Per Strömberg.

Branschen är ingen nyhet för Eric Lundberg som var marknadsdirektör på Apoteket AB innan Kjell & Company rekryterade honom.

Dessutom har han haft motsvarande befattningar på bland annat Plantagen och Bauhaus.

– Apoteksmarknaden befinner sig i en spännande förändring med starkt fokus på digitalisering och nya kundbeteenden. Apotek Hjärtat har en stark servicekultur och ett väl positionerat varumärke för att möta kundernas framtida behov. Jag ser fram emot att bidra till Apotek Hjärtats fortsatta utveckling och spännande tillväxtresa tillsammans med alla engagerade medarbetare och kunder, säger Eric Lundberg. 

 

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev