Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

HUI byter vd – Emma Hernell tar över: ”Nu är vi redo för nästa steg”

Publicerad: 19 oktober 2021, 06:23

Emma Hernell blir ny vd för HUI.

Emma Hernell tar över som vd för HUI. ”Vi har åstadkommit stora förändringar i bolaget på kort tid och nu är vi redo för nästa steg”, säger hon i en kommentar.


Emma Hernell tar över som vd för HUI. Hon har varit vice vd för bolaget sedan 2017. 

– Vi har åstadkommit stora förändringar i bolaget på kort tid och nu är vi redo för nästa steg. Jag ser fram emot att få leda HUI in i nästa fas. Behovet av att sätta riktningen för en handelsbransch i kraftig förändring är större än någonsin samtidigt som HUI har ett vasst team av medarbetare vilket ger oss goda förutsättningar att lyckas, säger Emma Hernell.

Innan Emma Hernell kom till HUI arbetade hon som vice vd för United Minds. 

– HUI fyller en viktig funktion som plattformen för kunskap kring handel och bidrar med avgörande analys och strategi till den svenska handeln. Jag är väldigt glad att Emma vill fortsätta arbetet med att ytterligare växla upp och förstärka HUIs position som det ledande konsultföretaget för analys och strategi mot detaljhandelns alla aktörer, säger Karin Johansson, ordförande för HUI och vd för Svensk Handel. 

Emma Hernell tar över som vd 1 november. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.