Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Hon slutar som vd för Ica Försäkring: ”Har varit en fantastisk resa”

Publicerad: 13 januari 2022, 07:33

Caroline Farberger kliver av vd-skapet på Ica Försäkring under våren.

Foto: Pressbild

Efter nästan sex år som vd på Ica Försäkring, ett dotterbolag till Ica Banken, har Caroline Farberger bestämt sig för att gå vidare i karriären. ”Jag är redo att ta nästa steg i min personliga utveckling”, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Ica GruppenIca Sverige

Caroline Farberger blev något av en rikskändis när hon – som första toppchefen i svenskt näringsliv – berättade om sin könskorrigering från man till kvinna.

Nu lämnar hon vd-rollen för att i stället bli partner och arbetande styrelseordförande i ett investmentbolag.

– Det har varit en fantastisk resa att få vara med och bygga upp Ica Försäkring från grunden, säger hon i en kommentar.

Ica Försäkring har vuxit snabbt sedan starten 2016 och har i dag över 200 000 kunder. I höstas passerade bolaget en årspremievolym på 800 miljoner kronor.

– Vi har utmanat försäkringsmarknaden, tagit marknadsandelar och en position som Sveriges snabbast växande försäkringsbolag. Lönsamheten är ett kvitto på att vi har lyckats, säger Caroline Farberger.

Rekryteringsarbetet av en ny vd är inlett; Caroline Farberger stannar kvar i sin roll tills ny vd är på plats, eller senast till 31 maj.

– Det hon tillsammans med sitt team har åstadkommit med uppbyggnaden och utvecklingen av Ica Försäkrings affär är verkligen uppskattat av våra kunder. Inte minst har Caroline Farbergers insatser, drivkraft och kompetens varit ovärderliga i det arbetet, säger Marie Halling, vd på Ica Banken, i en kommentar.

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Ica GruppenIca Sverige

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev