Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Hon blir branschens röst när Sverige stärker beredskapen: ”Dagligvaruhandeln spelar en viktig roll”

Publicerad: 1 juni 2022, 08:21

Icas chef för risk och säkerhet Ulrika Dahlin börjar arbeta halvtid på Svensk Dagligvaruhandel.

Kriserna har avlöst varandra de senaste åren. För att möta det ökade fokuset på beredskap och livsmedelsförsörjning tillsätter Svensk Dagligvaruhandel en ansvarig som ska företräda branschens intressen inom området. Ulrika Dahlin kommer att dela sin tid mellan Ica Sverige och branschorganisationen.


Ämnen i artikeln:

Svensk DagligvaruhandelIca Sverige

– Livsmedelsförsörjning är en viktig del i Sveriges civila beredskap, och dagligvaruhandeln spelar en viktig roll. Det såg vi under pandemin, och det ser vi nu med kriget i Ukraina. Med Ulrika Dahlin får vi en erfaren projektledare som stöd i detta arbete. Den kunskap och erfarenhet hon tar med sig kommer skapa stort värde i vår fortsatta dialog med departement, myndigheter och andra organisationer vi möter i beredskapsarbetet, säger Svensk Dagligvaruhandels vd Karin Brynell. 

I och med den senaste tidens kriser har beredskap och livsmedelsförsörjning hamnat högre upp på agendan. 

Regeringen har tillsatt en utredning om hur livsmedelsförsörjningen ska tryggas vid kris, och nu senast i maj presenterades en ny myndighetsreform.

Ulrika Dahlin ska vara dagligvaruhandelns röst i det arbetet. I dag arbetar hon inom Ica Sverige som chef för risk och säkerhet. Från 13 juni kommer hon att dela sin tid mellan Svensk Dagligvaruhandel och Ica Sverige. 

– I tider som dessa när beredskap och totalförsvar är på allas läppar känns det extra viktigt att nu få arbeta för hela dagligvaruhandeln i dessa frågor och verka för att vi ska hitta en balanserad lösning där dagligvaruhandeln på bästa sätt kan bidra till Sverige totalförsvar, säger hon själv i en kommentar. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev