Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Hemköpshandlare dubblerar: ”Butiken har stor potential”

Publicerad: 26 april 2021, 07:17

Magnus Persson driver numera två Hemköpsbutiker. En i Stockholm och en i Västerås.

Foto: Pressbild

Hemköp Västerås city har fått en ny handlare. Magnus Persson, som sedan tidigare driver en butik i Stockholm, tog över den för några veckor sedan. ”Den har stor potential”, säger han.


Ämnen i artikeln:

HemköpHandlare

LÄS MER: Hemköps handlare i toppen igen – därför går det så bra: ”Legat stadigt på det ett tag” 

Magnus Persson är sedan sex år tillbaka handlare på Hemköp Gesters i Västertorp i södra Stockholm. Nu driver han även Hemköp City i Västerås. Den butiken var tidigare ett 91/9-bolag och tanken är att han ska driva båda butikerna parallellt.

Vad lockade med butiken i Västerås?– Potentialen som finns. Det har ju varit ett tufft år för citybutiker men förhoppningsvis vänder det snart och butiken får tillbaka sina många lunchkunder igen. Självklart blir det en del justeringar och nysatsningar framöver men först måste jag lära känna butiken, medarbetarna och staden.

Hur stora är de båda butikerna?
– Butiken i Västerås är faktiskt fyra gånger så stor som den i Stockholm men de omsätter båda cirka 45 miljoner kronor netto. Så det finns verkligen potential att få upp försäljningen i Västeråsbutiken.

– Västertorpsbutiken har å andra sidan haft bra ökningar under pandemiåret. Det har märks att många har jobbat hemifrån, vi har fått många fler lunchkunder.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

HemköpHandlare

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev