tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Här öppnar Hemköp butik – ska drivas av tidigare Ica Maxi-handlaren: ”Blir nog en stor överraskning”

Publicerad: 10 mars 2022, 06:11

Hemköp öppnar efter sommaren i Luxors före detta industrifastighet i Motala. Tidigare Ica Maxi-delägaren Thomas Samuelsson och hustrun Heléne blir handlare. Med på bilden är hunden Gibson.

Thomas Samuelsson var med och drev Ica Maxi i närmare 30 år. Nu tar han steget till Hemköp – och etablerar en ny butik. ”Kedjan har ett riktigt starkt varumärke”, säger handlaren.

Ämnen i artikeln:

HemköpIca Maxi

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Dagligvarunytt kan i dag berätta att Hemköp efter sommaren ska öppna en butik i Luxors anrika industrifastighet i Motala och kedjan har säkrat en minst sagt meriterad värvning.

Ica Maxis tidigare delägare och ställföreträdande handlare i samma stad blir handlare tillsammans med sin hustru Heléne Samuelsson.

– Willy Jernberg, Krister ”Putte” Pettersson och jag sålde Ica Maxi i Motala till Patrik Borg vid årsskiftet 2020/21 och sedan dess har jag konsultat en del åt Ica Maxi-handlare som jag lärt känna genom åren och funderat på vad jag ska hitta på efter många ganska hektiska år, säger Thomas Samuelsson till Dagligvarunytt.

LÄS OCKSÅ: Exklusiv lista: Här är de 50 största Ica Maxi – så jämnt är det i omsättningstoppen 

Svaret på egna frågan blev alltså en ny butik – inom Hemköp.

– Vi har under en tid haft kontakt med fastighetsägaren Luxoria och föreslog en dagligvarubutik tillsammans med alla andra verksamheter som är på gång. Trafikläget och tillgängligheten är bra och området är expansivt. Det ska byggas simhall, bandyhall, ishockeyhall, äventyrsbad och en stugby på ungefär 550 feriehus.

Varför valde du Hemköp efter så lång tid inom Ica?
– Hemköp visade stor respons för våra idéer och vi har fått bra intryck. Kedjan är på frammarsch och har byggt upp ett riktigt starkt varumärke. Hemköp andas mat och det passar oss som älskar och brinner för mat. Jag kommer att komma betydligt närmare kunderna och det ger mycket energi, säger Thomas Samuelsson.

LÄS OCKSÅ: Därför har Hemköp lyft – kedjans vd avslöjar hemligheterna: ”Självklart jättestolta” 

Butiken i Motala ska ha ett kök, kock och kallskänka för catering och hämtmat och delidisk.

– Vi satsar på ett brett sortiment för vardag och helg och har förstås fokus på färskvaror. Min fru var frukt- och gröntansvarig på Ica Maxi och är väldigt duktig på mat.

Vad säger alla dina tidigare kollegor inom Ica Maxi-profilen?
– De vet inte om det ännu så det blir nog en stor överraskning. Vi har fram till nu hållit det här i en snäv krets, säger Thomas Samuelsson med ett skratt

Hemköp Luxor, Motala

Öppning: Tredje kvartalet 2022.
Handlare: Thomas och Heléne Samuelsson.
Öppettider: Planerat 07.00-21.00 alla dagar.
Totalyta: 1 500 kvadratmter.
Antal medarbetare: 15-20.

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev