Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Här är pensionären Anders Nybergs nya uppdrag: ”Att hålla kursen blir min huvudroll”

Publicerad: 31 januari 2022, 11:27

Anders Nyberg blir ordförande i Gordon Delivery.

Foto: Börje Svensson

Efter sommaren slutade Anders Nyberg som vd för Ica Gruppens apoteksverksamhet för att bli pensionär. Men det blir inte bara lata dagar för retailveteranen. Nu blir han ordförande för leveransbolaget Gordon Delivery.


Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

LÄS MER: Tungviktaren om arbetet bakom Ica-strategin: ”Lågprisbenet fanns med” 

– Gordon Delivery befinner sig nu i en spännande fas. På kort tid har vi nått nästan total räckvidd till hushåll i både Sverige och Danmark och ökar snabbt i Finland och Norge. Och vi är på god väg mot vårt nästa mål, etablering i Storbritannien. Att stötta ledningen och hålla kursen blir min huvudroll som ordförande, säger Anders Nyberg i en kommentar. 

Närmast kommer han från jobbet som vd för Apotek Hjärtat, där han var med sedan starten 2010. Anders Nyberg har över 40 års erfarenhet av ledande befattningar inom detaljhandeln och har arbetat inom både Ica och Axfood. 

– Anders breda erfarenhet och djupa kunskap inom retail kommer ge oss värdefull vägledning under vår fortsatta expansion ut i Europa. Vi ser fram emot att fortsätta Gordons tillväxtresa tillsammans, säger Gordon Deliverys vd Ali Ghoce i en kommentar. 

Gordon Delivery specialiserar sig på samordnaren flöden av tempererade leveranser. Bland kunderna finns Ica, Coop och matkasseföretaget Hello Fresh. 

– Gordon Delivery har lyckats skapa lönsamhet även under sin startup-fas och det imponerar. Få företag är lönsamma under sin tillväxtresa, säger Anders Nyberg.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.