Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Här är Årets Tempo-butik: ”Nu har vi nått vårt mål”

Publicerad: 10 mars 2022, 15:02

Tempo Kareby har utsetts till Årets butik inom Tempo 2022. Handlaren Camilla Gillholm (längst fram till höger) och butikschefen Malinda Hermansson tillsammans med delar av personalen.

Foto: Pressbild

Tempo Kareby norr om Kungälv har vunnit pris som Årets Tempo. ”Ett kvitto på att vi gjort allting rätt”, säger handlaren Camilla Gillholm.


Ämnen i artikeln:

TempoAxfood

Efter att tidigare ha vunnit pris som Årets ledare, Årets initiativ och Årets uppstickare var det äntligen dags för Tempo Kareby att ta hem segern som Årets Tempo.

– Det är det absolut bästa och roligaste priset vi kan vinna. Det här känns jätteroligt efter våra sex år, säger Camilla Gillholm när Dagligvarunytt når henne på telefon precis efter att vinsten offentliggjorts.

LÄS OCKSÅ: Här är butiken där alla älskar julen: ”Bygger vårt varumärke” 

Hon berättar att det varit ett framgångsrikt år, med god tillväxt vad gäller såväl omsättning som resultat.

– Vi har satsat mycket och byggt upp en helt ny butik i anslutning till den gamla. Alla avdelningar går bra och detta är ett kvitto på att vi nått toppen.

 Hur ska ni hålla er kvar där då?
– Det började vi fundera på nu direkt! Kunderna säger dagligen till oss att vi är den bästa butiken att handla i men nu vill vi bli den bästa arbetsplatsen också. Det finns mycket kvar att slipa på, allt från scheman till olika aktiviteter. Jag vill att alla ska trivas i den här butiken.

LÄS OCKSÅ: Rekordhögt tempo – så många butiker byggs om: ”Gäller att behålla alla nya kunder” 

Hur ska ni fira nu då?
– Det blir bjudlunch för hela personalen i morgon, vi är 23 stycken totalt med mig. Först tänkte vi tårta men vi fikar redan så ofta, säger Camilla Gillholm och skrattar.

– Sedan ska vi ha en rejäl after work också inom kort. Vi är rätt bra på att fira!

Motiveringen till Årets butik
”Här har vi butiken som växte ur sin tidigare lokal och fick bygga en helt ny och större. Den numera stora lokala matbutiken som kombinerar lokala delikatesser, hemgjorda smörgåstårtor och bakverk har det senaste året ökat sin omsättning med ytterligare 34 procent. Butiken kombinerar försäljning, drift och kundmöte på ett föredömligt sätt och är verkligen den Goda grannen för alla matälskare långt utanför Kareby.”

Tempo delade på den digitala galan ut ytterligare tre priser – till Årets ledare, Årets medarbetare och Årets team.

Henrik Westerund, handlare på Tempo Stenkyrka på Gotland.

Henrik Westerlund på Tempo Stenkyrka på Gotland blev Årets ledare.
Motiveringen: ”En ledare som redan från start såg till att kavla upp ärmarna och satsa på förbättringar som uppskattats av likväl kolleger som kunder.  Här har vi en ledare som ständigt vågar utmana och satsar på lite annat sortiment än vad som förväntas. Henrik har genom sitt engagemang och tro på att våga testa nytt gjort att butiken ökade omsättningen med 33 procent 2021.”

Veronica Pettersson på Tempo Vattholma utanför Uppsala blev Årets medarbetare.
Motiveringen: ”Här har vi tjejen som lyft butikens visuella intryck sedan start. Experten som fixar snygga och säljande hyllgavlar där livsmedelshistorian får ta plats genom dekorativa gamla förpackningar och maskiner och som inte minst ger butikens Facebooksida snygga bilder tack vare sina skickliga fotografiska kunskaper.”

Tempo Ransta mellan Sala och Västerås blev Årets team.
Motiveringen: ”Butiken har under många år gjort en resa från en mindre servicebutik till samhällets mittpunkt. Sarah Ternström och Malin Kihlström som driver butiken har tillsammans med sin personal skapat en butik med god drift och ett mycket bra kundmöte. Teamet bjuder på hög service- och skötselnivå, mycket bra frukt och grönt, förträffliga räkbomber och ett glatt team.”

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

TempoAxfood

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev